danskenglish deutch linkedin

Dan hill plast a/s

You can write to us at Dan hill plast a/s at dhp@dhp.dk  if you need an experienced plastic manufacturer. You can also call us on phone +45 75 68 72 00. You are of course always welcome at our plastic factory.

Teknik

dan hill plast a/s forener grundig håndværkstradition med State-of-the-Art teknologi, super moderne produktionsmetoder og konstant udvikling.

Rotationsprocesser I plast er en hjørnesten I vores fremstilling af store og komplekse emner, men med afsæt I vores dybtgående know-how på dette område udvikler vi konstant nye løsninger og teknikker…

Design mulighederne er næsten uendelige, og kun fantasien sætter grænsen. Emnerne kendetegnes ved at være hule, dvs. typiske produkter er tanke, beholdere, kabinetter, afskærmninger i specielle faconer med mulighed for flere valgmuligheder blandt forskellige materialer, farver og hårdheder.


Fordelene ved rotationsstøbning er:

  • Lave formomkostninger.
  • Næsten spændingsfrie emner.
  • Store emner.
  • Komplekse geometrier.
  • Færdigstøbte tekniske løsninger.
  • Gennemfarvet materiale.Ulemperne ved rotationsstøbning er:

  • Relativ høj emnepris.
  • Begrænset materialeudvalg.

​​

ROTATIONSSTØBNING (PROCESSEN)

Forberedelse
Inden der fyldes råmateriale i formen, isættes evt. gevindindsatse, ettiketter og lignende. Derefter fyldes den med en passende mængde plastmateriale, i enten pulverform (feks.PE) eller flydende (PVC-plastisol). Formen lukkes og er derefter klar til at komme i ovnen.

Opvarmning under Rotation
I varmluftsovnen roterer formen i en biaksial rotation, der bevirker at råvaren kommer rundt i alle hjørner og kanter. Efterhånden som formen opnår råvarens smeltepunkt, begynder de enkelte plastkorn at sætte sig på formoverfladen indvendigt. Processen fortsætter med at påføre lag efter lag, til alt plastmaterialet er smeltet og der er opnået en jævn og glat overflade indvendigt i plastemnet.
Godstykkelsen er afhængig af mængden af tilført råvare.

Afkøling under Rotation
Herefter føres formen over i en kølezone og her afkøles støbeformen, stadig under rotation, så plastmaterialet hærder til den fasthed/hårdhed, som er nødvendig for at håndtere emnet.

Afformning af emne
Den nu afkølede støbeform åbnes og emnet tages forsigtigt ud og er klar til at køle ned til rumtemperatur eller eventuel efterbehandling, test og kvalitetskontrol.
Den totale cyklustid varierer meget alt efter godstykkelse og arbejdsmængde på den enkelte form.

​Contact information

Dan hill plast a/s

Hornsyld Industrivej 37

8783 Hornsyld​

Telephone: +45 75 68 72 00

Fax: +45 75 68 72 40

E-mail: dhp@dhp.dk​

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.